theresesoderback

Det kan bara inte bli värre än såhär

Kategori: Allmänt

I Tisdags fick jag träffa överläkaren i Umeå.. Han kom inte direkt med roliga besked.. Hela mitt liv har rasat totalt kan man säga!

Han visade mig bilderna på min missbildning och förklarade varför jag inte kan behandlas.. Vilket jag verkligen förstår nu och inte vill för jag kan verkligen dö av det!
Han berättade även något som förklarar så mycket och gör mig såå ledsen. När jag har varit liten så har jag tydligen fått många små hjärnblödningar så att en del av min hjärna är död :( Vilket förklarar tex mina svimmningar m.m..

Han berättade att om jag får en större blödning så kommer jag att bli rullstolsbunden och förlamad i hela vänster sida mest troligt, om jag inte dör.. De kan dom aldrig säga säkert utan bara vad dom tror..

Något som skrämmer mig mycket var att han berättade att denna missbildning sitter på den delen av hjärnan där hela jag sitter, min personlighet och så.. BLÄ!

Jag kommer sjävklart alltid vara rädd nu att få hjärnblödningar.. Men en annan sak som jag är livrädd för var att han berättade att jag har så himla stor risk för att få epilepsi så det var bara i princip att vänta sig det :'( Så om jag får behålla körkortet är en bedömningssak.. Blää..

Han förklarade att mina symtom av detta är helt klart huvudvärken, men även tröttheten, orkeslösheten och min värk och mina domningar i benen.
Jag kommer nu att få morfin för min huvudvärk så jag slipper tänka på det, för får inte ta vilka läkemedel som helst och alvedon funkar ju knappast..

Men läkaren säger att han inte kan säga något som jag inte får göra och så med tanke på att jag är så ung och mitt liv kan förändras så fort..
Allt kommer att handla om mitt mående och mina symtom..
Men som det verkar nu kommer jag att bli sjukskriven på heltid igen :( Och det är för att jag är så deppad nu..
Kommer sakna jobbet något oerhört!!

Och denna missbildning kan växa och bli över hela högra hjärnhalvan, så jag får inte gå på koll för ofta för då blir jag bara mer rädd, så nästa koll är inte förrän om tre år :(

Så hejdå till en normal framtid :'(

Jag skriver detta i min blogg för att folk ska veta allt om mig så dom förstår vad det handlar om ifall något skulle hända mig. Och för att alla ska veta sanningen så att det inte ska bli något skitsnack..
Men även för att jag är så fruktansvärt deprimerad nu och orkar inte förklara samma sak för alla hela tiden så då tycker jag att det är bättre att folk kan gå in här och läsa..

Ett STORT tack till er alla som ställer upp för mig och orkar med mig <3
Och ett extra stort tack till min chef som är helt underbar!!

Uppdaterar när jag orkar..
Kram på er alla fina människor där ute!

KOMMENTARER:

 • Yvonne säger:
  2012-09-06 | 22:22:58

  Finaste Therese jag så bedrövad för din skull!!!
  Har inga ord för det du får gå igenom.
  Det enda jag önskar är att du ska försöka leva livet fullt ut!!
  Min absolut högsta önskan är att någon form av ny teknik eller behandling upptäcks, så att det går att åtgärda.
  Ge inte upp Therese...ge inte upp!!!

  Kram till dig!
  Jag finns här när du vill!

 • Ragge säger:
  2012-09-07 | 00:37:03

  Tråkigt att höra vännen...hoppas ditt liv kommer vara så normalt som möjligt, håller mina tummar för dig! Kram

 • Maya säger:
  2012-09-07 | 03:35:07
  Bloggadress: http://mayasblogg.com

  Går inte föreställa sig hur det skulle kännas att få reda på allt det där. Kramar

Kommentera inlägget här: